sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Islam kielteisyys ja väärinymmärrys.

Terve lukijat,

Sain kaksi kysymystä yhdeltä lukijaltani, jotka koskivat Islamia ja sen väkivaltaisuutta, tai sanoisin sen väkivaltaista imagoa. Sekä profeettamme elämäntapaa ja miten me Muslimit elämme, tai meidän pitäisi elää hänen esimerkkinsä mukaan.

Ensimmäiseksi haluaisin käsitellä asiaa, joka koskee profeettamme kiistanalaista persoona. Useasti länsimaisessa mediassa puhutaan, miten profeetta Muhammad otti nuoren vaimon, jossain sanotaan iältään 6, jossain iältään 9-vuotta olevan Aisha vaimon. MUTTA on selvää ainakin monille meille Muslimeille, jotka osaavat tutkia asioita, tai joilla on maalaisjärkeäkin, että asiat eivät kyllä menneet niin. Luin Islamin totuuksista kirjan, jonka oli kirjoittanut joku muu kuin Muslimi, en nyt muista kuka. Mutta siinä kerrottiin samoista asioista, kuin esimerkiksi täällä: http://www.discoveringislam.org/aisha_age.htm
Ja uskon, että kautta aikain länsimaalaiset tulevat kyseenalaistamaan uskontomme. Ja jollakin tapaa he haluavat, ettei se enää leviä. Mikä on sääli, koska heillä on niin iso valta maailmassa, ja sillä he saavat muutkin uskomaan Islamin olevan huonoksi muille. Monet eivät tiedä, että kuitenkin Islam on monille pelastus, niin kuin mikä tahansa uskonto, joillekin ihmisille. Ja itse ainakin katson olevani etuoikeutettu, kun olen Islamiin palannut, jotkut myös sanovat kääntynyt, Muslimi, koska sain itse opiskella itseni Muslimiksi, eikä mielipiteisiini ole vaikuttanut mikään tai kukaan, vain kirjat, ja oma mielipide uskonnosta. 
Islam on oikeasti rauhan uskonto, eikä mielestäni me kunnon Muslimit usko väkisin käännyttämiseen tms... Islam on aidoimmillaan lähetystyötä vastaan, emme halua painostaa ketään siihen, toki kysyttäessä näet palon meidän silmissä kun siitä puhumme ja olemme valmiita avaamaan Teillekin ovet Islamiin, mutta emme oikeasti väkisin käännyttämällä, vain ehkä jos käännytte, niin käännytte siksi, että näette millaisia me olemme. Itse pidän siitä, millainen minusta on nyt tullut.
Muhammad, profeettamme, elämä on ollut hyvin kiistanalainen puheenaihe, ja monet pitävät häntä pedofiilina ja sotaa rakastavana. Mutta useasti koraanissa, olen huomannut, toinen jae kumoaa toisen, toinen suura toisen, eli esimerkiksi:

"5. Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla, mutta jos he kääntyvät (oikeaan Jumalan uskoon),
rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään. Jumala on totisesti anteeksiantava ja armollinen. 6. Ja jos joku monijumalaisista anoo suojaasi, niin suo se hänelle, kunnes hän saa kuulla Herran sanan. Sen jälkeen anna hänen päästä turvaan. Sillä he ovat ihmisiä, jotka eivät (parempaa) tiedä."

Eli minun tulkintani tuosta on, että kuitenkin pyritään aina hyvään, eli on oikeus taistella ns. vääräuskoisia vastaan, mutta paremmaksi katsotaan jos et. Ja myöskin omalla kohdallani asiat menevät niin, että seuraan Jumalaa, en profettaa, kuulostaa jollekin Muslimille varmasti kamalalle, mutta se on totuus. Ja siihen meidän tulisi enemmän pyrkiä, olla Jumallalle hyviä. Niin kuin voi vannoa, että minusta tuntuu, että Jumala vahtii minua koko ajan, ja sen ansiosta tekonikin ovat sen mukaiset. Jumalan silmä ylettyy kaikkialle. Ja kaikissa teoissani ja valinnoissani myös.
Mieheni on joskus jo kypsä yltiömäiseen kiltteyteeni muita kohtaan ja uskooni, että kaikki ihmiset voisivat olla hyviä, mutta uskon, että olemalla hyvä ihminen, annat muille ihmisille ympärilläsi paljon ilonaihetta, sekä he ehkä voivat jopa ajatella, että Islamin usko on tehnyt hänestä tuollaisen, ehkä. :) Ja minun mielestäni olen kuin kaksi eri henkilöä, se henkilö joka olin ennen, ja se joka olen nyt, ovat kuin yö ja päivä. Otetaan esimerkki, ennen join alkoholia ja pidin siitä. Ja ennen poltin tupakkaa, nyt en. Kummastakin olen ollut varma etten koskaan luopuisi ja olen niin iloinen, että luovuin! Tupakka oli niin paljon hankalampi, edes raskaana en pystynyt lopettamaan, kunnes yhtenä päivänä heräsin ja tunsin, että nyt olen valmis. Olin vahvempi, ja myöskin hain apua Jumalalta, rukoän asti rukoilen joka päivä, joten se auttaa minua hirmuisesti, jokainen asia, mitä olen tähän asti rukoillut, ovat jollakin tapaa tulleet eteeni. Ja ne eivät vain tipahda eteesi ilmaisina lahjoina, vaan tajuat yhtenä päivänä, että: Hei, mitä ihmettä? Tätähän minä olen rukoillut jo päiväkaudet! Sama oli tupakassa, olin pyytänyt ja pyytänyt, voimia tarvitsin, halujeni hillintää tarvitsin, ja sitä sain! Kuukauden olen aivan kepeästi ollut polttamatta!
Tiivistäen tekstini, voisin sanoa puhtaasta sydämestäni, että Islam on, mitä haluat sen olevan. Ääri-Islamisteille emme me muut Muslimit kertakaikkisesti voi mitään, ja toiseksi, täytyy muistaa, että on erilaisia Muslimeita, eri koulukunnista. Shiiat, mystikotkin, suufit, ja me 90 % Islamista käsittävät Sunnit. Islam olisi jo koko maailman uskonto, jos länsimaat olisivat sen antaneet olla, mutta ehkä he eivät pitäneet, miltä Islam näyttää ulospäin, tai millaisia säännöksiä meillä on, Islamilla ei voi tehdä rahaa. Ei saada sinua koukkuun alkoholiin, tupakkaan, uhkapeliin, koronkiskontaan.. (KAIKKI TÄMÄ ON KIELLETTY ISLAMISSA!)

Islam saa minut kananlihalle. :) Islam on täydellinen, emme me Muslimit.

- Eveliina

3 kommenttia:

  1. Islam saa minutkin kananlihalle :)

    http://aikapommi.wordpress.com/mita-lannen-tulee-tietaa/

    VastaaPoista
  2. Koraanissa on 91 kohtaa, jossa käsketään seurata Profeetan esimerkkiä. Ehkä et ole lukenut Koraaniasi oikein, kun meinaat jättää tuon esimerkin ja esimerkillisyyden vähemmälle huomiolle. Lapsesi Aishan kannalta valinta on kyllä oikea, joutuisithan hänet muuten naittamaan jo kuusivuotiaana. Kummallista tässä noudattamatta jättämisessä on se, että maailman sunnimuslimit noin yleisesti ottaen noudattavat sunnaa eli profeetan esimerkkiä, jotka on perimätietona talletettu haditheihin.
    33:36
    Ei ole oikeauskoisella miehellä eikä naisella valinnan varaa sellaisessa asiassa, jonka Jumala ja hänen sananjulistajansa ovat jo ratkaisseet ; kuka ikinä on tottelematon Jumalalle ja Hänen sananjulistajalleen, hän ilmeisesti kulkee harhaan.

    Koraanissa muuten tosiaankin käsketään vääräuskoiset tappamaan eikä tuo lieventelysi muuta asiaa. Käsityksesi siitä, että Koraanissa on keskenään ristiriitaisia jakeita on aivan oikea. Väärässä olet noiden ristiriitojen tulkinnassa. Uudempi jae kun aina korvaa vanhemman ja huonomman ja nuo tappojakeet ovat ne uusimmat. Tuota kumoamista kutsutaan abrogaatioksi.

    Uskontoon todellakin pakotetaan islamissa. Kummallista on, että sinä muslimina et tiedä sitä. Jo profeetta aikoinaan pakotti ihmisiä väkipakolla kääntymään islamiin. Väkipakolla kääntymisen kruunaa dhimmisysteemi, jossa vääräuskoiset ihmiset asetetaan erittäin huonoon asemaan. Tiedätkö edes, mikä kohtalo odottaa islamista luopuneita ihmisiä? Millainen on mielestäsi aatemaailma, joka uhkaa kuolemalla entisiä kannattajiaan?

    Yhdessä Saudi-Arabian ja 55 muun valtion kanssa Turkki kuuluu islamilaisten valtioiden järjestöön OIC:hen. Vuoden 1984 kokouksessaan OIC julisti, että vuoteen 2000 mennessä islamilaisissa maissa olevat kristityt ja muut "vääräuskoiset" on joko käännytettävä islamiin tai karkotettava. Eli se siitä pakottomuudesta. OIC on näköjään joutunut perääntymään tavoitteestaan, mutta tuskinpa sitä on haudattu.

    VastaaPoista
  3. Haaste ylläri: http://finnish-muslimah-in-pink.blogspot.fi/2013/11/11-haaste.html :)

    VastaaPoista