maanantai 22. lokakuuta 2012

The Muslims!

Heippa!

Tämä on nyt sellainen kirjotelma, joka on vain minun mielipiteitäni, eikä tarvi ottaa niin vakavastikaan. Ihan vaan jaan muutamia asioita kanssanne.
Eli, Islamista haluaisin kertoa Teille, lukijat, on olemassa erilaisia Muslimeita, erilaisista paikoista ja erilaisista kulttuureista. Eri kasvatuksella, eri mausteilla, on käännynnäisiä, Sunnalaisia, Shiioja, Suufeja, Mystikkoja, monia alakuntia.. 
Jotenkin ihmiset ei kai sitä tiedä, okei, ei itselläkään länsimaalaisena eläneenä tullut ajatelleeksi, mutta ok. Eli, suurinosa Muslimeista on Sunneja, jotka noudattavat siis Profeetta Muhammadin elämäntapaa ja Koraania. Kun taas toinen enemmistö, Shiaat, ovat enemmänkin sellaista voisi sanoa valtion ja Imaamien kansaa. Sekä Alin, profeetan neljännen seuraajan puolesta puhujia. 
Nämä kaksi "koulukuntaa" eroavat hirveästi toisistaan ja esimerkiksi Iran ja Irak ovat näitä maita, joissa noudatetaan Shiialaisuutta ja nämä maat ovat hirveästi myös otsikoissa. Ehkä monet ihmiset maailmassa, eivät ymmärrä tosiseikkaa, että näiden maiden ihmiset ovat totaalisesti erilaisia, kuin Sunnalaisissa maissa asuvat. Joutuvat noudattamaan samaa uskontoa totaalisesti eri pohjalta. Mielestäni, SIIS MINUN MIELESTÄNI, näitä kahta uskontosuuntausta ei saisi verrata toisiinsa, vaan ne pitäisi pitää erillään. Yli 90 % kaikista maailman yli miljardin Muslimista kuuluu kuitenkin Sunneihin, mutta jotenkin tuntuu että heitä kohdellaan Shiioina. Eroista kannattaa lukea kyllä, selventää hirveästi käsitystä erilaisista Muslimeista maan päällä. :)
Toisena asiana, jotkut Muslimit muuttavat länsimaihin ja päättävät luopua uskostaan, jotkut ihmiset päättävät sitä noudattaa enemmän, kuin muut, jotkut salaavat sen puolisoiltaan, jotkut kannustavat muitakin siihen. Ja sitten on myös niitä, jotka rakastavat uutta elämäntapaansa niin paljon, että tekevät mitä vain, että muutkin tietävät sen. ;) Muistissa on hyvä pitää, että oli kyse mistä uskonnosta vain, ihmiset ovat erilaisia, on omat mielipiteet ja aatteet. On ylpeys uudesta sisäisestä vahvuudesta, jonka länsimaalaisuus olisi voinut tuhota, on kaikenlaisia ihmisiä. Mutta onnellisia kaikki saavat olla, että nyt asutaan sellaisessa maassa kuin suomi, jossa on Freedom of Speech, sananvapaus. Jokaisella. Elävällä, uskovalla, vähemmän uskovalla. Ei se mitään, rakkautta ja ymmärrystä kehiin ja onnellisuutta toisten puolesta, eihän aina voi tietää, mistä toisen ihmisen uusi elämä Muslimina esimerkiksi sai alkunsa. Kaikki ei aina ole miltä näyttää, don't judge a book by it's covers. Jokaisessa meissä asuu pieni käännynäinen.


-Eveliina

4 kommenttia:

  1. Sain tästä tekstistä inspiraation kirjottaa eräästä minulle sattuneesta jutusta, omaan uskooni liittyen. :) Juttu tulee näkyville huomenna!

    VastaaPoista
  2. Kiva juttu! :) Odotan siis huomista! :))

    VastaaPoista
  3. Mulla olis sulle haaste blogissani, ja odotan mielenkiinnolla millainen siitä sinun tekemänä tulee! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos haasteesta! Yritän heti pikimmiten huomenna saada sen tehtyä! :) Omasi oli mukavaa luettavaa!

    VastaaPoista